Cupa Moldovei la gatit 30-31-martie-2013

 

Cea de-a treia editie a Cupei Moldovei in Gastronomie se desfasoara in Piata Unirii din Iasi in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber de catre Asociatia Culturala Euro Est Alternativ.

La eveniment participa opt bucatari din mai multe regiuni ale tarii si de peste hotare si incepe in jur de ora 11.30. In fata scenei va fi amenajata o zona in care se vor amplasa cele opt ceaune. Fiecare bucatar va gati un preparat specific unei tari, iar reteta va fi prezentata si publicului.

Nu este o competitie, ci un show culinar oferit publicului, iar mancarea preparata va fi servita publicului gratuit.

Tot in acea zi, in jurul prinzului, se va derula la parterul Hotelului Unirea concursurile “Gospodina de Margaritar” si “Gospodina de aur” unde iesencele sint asteptate sa participe cu deserturi preparate in casa si produse naturale conservate pentru iarna. Primele 50 de gospodine inscrise vor beneficia gratuit de cursul de gatit deserturi pe care maestra Cornelia Ghisoi il va sustine duminica, incepind cu ora 17.

Duminica, se vor intrece in competitie cei care prefera sa gateasca in aer liber, la plita, ceaun sau gratar. Cei mai buni concurenti vor fi recompensati cu medalii si cupe.

Alte informatii gasiti pe pagina Campionatul International de Gatit in Aer Liber.

 

Despre Campionatul International de Gatit in Aer Liber, in general:

LOGO-Campionatul International de Gatit in Aer LiberCampionatul îşi propune să aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi.Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală” la statut de artă presupune schimbarea unei mentalităţi împământenite. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor (celor pasionaţi de gătitul în aer liber). De ce în aer liber? Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exersezetalentul, altfel decât o face de obicei. Campionatul le oferă, astfel, amândurora, oportunitatea de a se întâlni şi de a da frâu liber creativităţii (nu este impusă tematica în competiţie).

Campionatul International de Gătit in Aer Liber este o competitie culinara internationala. Este singura Competiţie Gastronomica Continentala din Romania certificata de World Association of Chefs Societies.Competitia se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor, sistemul de inscriere este organizat pe doua grupe: Profesionisti si Amatori. Fiecare grupa este jurizata separat de catre o comisie internationala.

 

 

 

Tag-uri: , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


5 + = 8

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini