FânFest Rosia Montana, Alba 11-17 august 2014

 

Campania Salvati Rosia Montana are placerea de a anunta cea de-a 9-a editie FanFest, in perioada 11 – 17 august 2014, la Rosia Montana.

12 august 2014, Roșia Montană – Cea mai lungă ediție FânFest a început cu un număr mare de evenimente și de participanți, în ciuda faptului că a fost prima zi a săptămânii. Unii dintre ei au sosit încă de la sfârșitul săptămânii trecute, iar alții de la primele ore ale zilei de luni. Numeroși turiști au profitat de vremea bună și au descoperit Roșia Montană în Turul Satului și Turul Istoric, cel din urmă implicând și vizitarea galeriilor romane.

Prima zi s-a încheiat la Reduta FânFest, cu un eveniment special și concertul trupei Poetrip.  Proiecția filmului Tabu, din 1931, a fost însoțită de muzica trupei Foley’Ala, care a interpretat live coloana sonoră.  Trupa va participa într-un alt eveniment special, miercuri, la proiecția „The gold rush”, film din 1925 în regia lui Charlie Chaplin.

Din a doua zi a festivalului, publicul poate să participe la Forumul social de activism, unde se prezintă strategii, metode creative și unelte pentru a clădi campanii civice de succes și luptele în care invitații de la Forum sunt implicați. Anul acesta, invitații internaționali vin din țări ca Spania, Turcia, Marea Britanie sau Franța. „Open Street Map în România”, „Campaigning 101,WDM, More Onion și Engaging Networks”, „Produsul turistic Roșia Montană”, „Impactul exploatării cărbunelui” sunt câteva din titlurile evenimentelor care vor fi astăzi, la Forumul Social. La capitolul filme, tot astăzi va fi proiectat în premieră  în România, în Căminul Cultural al Roșiei Montane, documentarul „Unfinished Journey” despre proiectul minier propus la Skouries în Grecia. La aceeași oră cu proiecția va începe și spectacolul „Așteptând-o pe Alice”, după o idee originală de/cu Oana Mardare.

În cadrul secțiunii de Literatură, Maria Rus, o scriitoare din Roșia Montană, va citi din „Roșia Montană, un paradis pierdut” și, de la ora 17, în Ograda Casei Parohiale, amatorii de lectură se vor întâlni la evenimentul Citim critic. Pentru copiii care participă la a doua zi a celei de-a 9-a ediții FânFest, voluntarii au pregătit workshop-uri de body painting, teatru cu păpuși și multe jocuri.

Concertele nu sunt doar la Reduta FânFest, ci și la Biserica Unitariană, care își deschide iar ușile pentru festivalul rezistenței de la Roșia Montană, iar în seara aceasta va găzdui concertul de chitară al artistului britanic The Flamenco Thief.

Programul FânFest continuă cu o mulțime de evenimente culturale și civice. Până pe 17 august se așteaptă ca mii de oameni să se bucure de locul care a dat naștere „Revoluției generației noastre”.

Sursa: http://www.fanfest.ro/

Tag-uri: , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


8 − = 1

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini