Festivalul afinelor – Campul Cetatii, Mures 4-5 august 2012

 

In perioada 4 – 5 august 2012, in satul Campul Cetatii din comuna Eremitu, judetul Mures va avea loc Festivalul afinelor.

Organizatorii promit sa ofere muzica, distractie si voie buna.

Participantii la targ pot degusta delicioasele produse preparate din afine: gem, dulceata, sirop, ceai, lichior si suc, toate provenite din recolta locala.

Festivalul are o traditie, fiind organizat, de regula, in luna septembrie, dar recolta bogata de afine a permis decalarea manifestarii.

Campu Cetatii mai este cunoscut in lumea amatorilor de sporturi aeronautice, aici fiind organizate ocazional competitii de baloane cu aer cald.

In localitate si in imprejurimi pot fi vizitate obiective turistice precum ruinele cetatii Vityal (sec. XIV–XVI) – de unde vine si numele comunei “Campul Cetatii”si o biserica romano-catolica din secolul XV-lea.

Pentru iubitorii de pescuit, lacurile din zona sunt populate cu pastravi pe care ii puteti prinde chiar voi.

Afinele sunt folosite de secole pentru efectele lor terapeutice, contin vitamina A, E, F, PP, complexul de vitamina B, C, K, mangan, antioxidanti , fibre si multe alte substante care tin la distanta pericolul.

Beneficiile afinelor:

  • Afinele contin un antioxidant puternic, numit acid elagaic, care previne aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organism pentru a preveni aparitia cancerului.
  • Afinele sporesc vederea, mai ales pe timp de noapte, pot preveni sau ajuta la tratarea anumitor boli de ochi, cum ar fi retinita pigmentoasa, glaucomul sau miopia (continand nivele ridicate de vitamina A si C).
  • Consumul de afine scade nivelul zaharului din sange, ele fiind astfel indicate celor care sufera de diabet, putandu-le chiar reduce dependenta de insulina.
  • Afinele stimuleaza apetitul.
  • Datorita efectelor antioxidante ale vitaminelor si celorlalti compusi nutritivi din aceste fructe, afinele protejeaza impotriva oxidarii celulelor, reducand astfel riscul pierderilor de memorie, ce apar odata cu inaintarea in varsta, si chiar maladiei Alzheimer.
  • Substantele din afine lupta si impotriva infectiilor tractului urinar (cum ar fi cistita), iar consumul regulat de suc de afine (un pahar pe zi) elimina riscul infectiilor urinare.
  • Ceaiurile de afine ajuta la calmarea problemelor tractului digestiv, vindecarea mai rapida a leziunilor sau reducerea inflamatiilor laringelui in cazul gripei, racelii sau unor alergii.

 

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


6 + 8 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini