Festivalul Bujorului de Munte – Saru Dornei, Suceava 30 iunie-01 iulie

 

Sarbatoarea Bujorului de Munte se desfasoara la sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie a fiecarui an, in cadrul Zilei Parcului National Calimani si al festivalului “ La Poale de Calimani – Sarbatoarea Bujorului de Munte”.

Sarbatoarea Bujorului promoveaza o traditie mai veche a comunitatilor din zona si promoveaza atat valorile naturale cat si valorile culturale traditionale locale.

Numele festivalului este legat chiar de planta care creste la altitudini ridicate, in zona Masivului Calimani, fiind o atractie naturala deosebita.

Pe parcursul festivalului se desfasoara o gama foarte variata de activitati: expozitie de sculptura, expozitie canina, lansare de carte, vizitarea Parcului National Calimani, echitatie, programe artistice, targ de mesteri populari, foc de tabara, etc.

Bujorul de munte este o floare rara, declarata monument al naturii si se gaseste intr-un anumit perimetru in Parcul National Calimani, care se invecineaza cu comuna Saru Dornei. Bujorul de munte creste numai la altitudini  de peste 1.700 m, infloreste la inceputul / mijlocul lunii iunie, iar cand infloreste, bujorul creeaza un covor fermecator, de o splendoare aparte si  muntele devine de culoare roz-siclam.

Festivalul Bujorului de Munte este organizat de Primaria Saru Dornei impreuna cu Caminul Cultural si Biblioteca Saru Dornei, in colaborare cu Administratia Parcului National Calimani si Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Suceava.

Tag-uri: , , , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, cu media: 4,00 din 5)

Leave a Reply


7 − = 1

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini