Festivalul de Jazz de la Sibiu 12-19 mai 2013

 

Sibiu Jazz Festival este considerat unic in Romania, din punct de vedere al longevitatii, consecventei si numarului impresionant de celebritati ale genului, care l-au onorat cu prezenta, motiv pentru care Sibiul a fost declarat „Capitala Jazzului” din Romania.

Este cel mai vechi festival de acest gen din Romania si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, primele editii ale festivalului avand loc la inceputul anilor ’70 la Ploiesti din initiativa Clubului de Jazz Ploiesti.

In anul 1974 festivalul este mutat de la Ploiesti la Sibiu si in anul 1977 festivalul devine un eveniment international, prin participarea unui grup de muzicieni din Cehoslovacia, pentru ca 4 ani mai târziu sa se organizeze in cadrul Festivalului primul Open Air Jam Session din Romania.

Festivalul a continuat sa promoveze valorile si estetica muzicii de jazz prin teme-lectie, concerte-lectie, recitaluri, ateliere de creatie .

Activitatea organizatorica a fost preluata din 1997 de catre Fundatia PRO ART HERMANNSTADT, care a dus mai departe traditia jazzului in Sibiu, promovand in acelasi timp politica culturala europeana, pregatind publicul romanesc si Sibiu Jazz Festival pentru integrarea in Uniunea Europeana.

Pentru detalii despre programul evenimentului accesati site-ul oficial al festivalului: http://sibiujazz.ro

Tag-uri: , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


7 − 4 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini