Festivalul Medias – Cetate Seculara

 

Festivalului Medias – Cetate Seculara va avea loc  in Sala Traube. Organizatorii celei de a 29-a editie a festivalului sunt Consiliului Municipal si Primaria Medias, prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret, in parteneriat cu Asociatia Culturala Medias – Cetate Seculara.

Festivalul Concurs de muzica folk „Medias-Cetate Seculara” este conceput ca un eveniment cutural-artistic anual care se adreseaza solistilor şi grupurilor de muzica folk din tara. Prima editie a avut loc in anul 1974, a fost  intrerupt in 2001 pentru o perioada de 9 ani  si a renascut in anul 2010, ajungand la cea de-a 29-a editie.

Pe scenele din Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu. De asemenea, au evoluat în recitaluri formaţiile artistice ale Clubului Tineretului din Mediaş şi interpreţi de folclor şi colinde ca Reta Rus, Maria Pandea sau Dan Băgărean.

Festivalul Concurs „Medaş-Cetate Seculară” s-a bucurat de prezenţa constantă în sălile de spectacol a unui numeros public iubitor al genului, în ciuda faptului că, începând cu 12 decembrie 1993, toate ediţiile sale au fost transmise în direct, integral, de către postul local de televiziune, una din ediţii fiind transmisă în direct şi de către postul Radio Cluj, în cadrul emisiunii Vocea Transilvaniei, graţie inimosului redactor Florin Săsărman.

Program si alte informatii AICI

 

 

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


+ 2 = 8

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini