Sarbatoarea salcamului – Comlosu Mare, Timis 19 mai 2012

 

Prima editie a festivalului Sarbatoarea salcamului  din localitatea timiseana Comlosu Mare va avea loc in sambata 19 mai. La baza acestui eveniment a stat existenta in localitate a 40 de hectare de padure de salcam, care inmiresmeaza localitatea si care reprezinta raiul albinelor.

Evenimentul este organizat de Primaria Comlosu Mare in colaborare cu Asociatia crescatorilor de albine, filiala Timis.

Acest eveniment include un targ apicol si o sectiune stiintifica la cere vor participa apicultori din toata tara si strainatate (Vladimir Kovacevici – presedintele Asociatiei apicultorilor din Kikinda, cel mai mare apicultor din Serbia desemnat in 2011, precum si apicultori din satele de pe granita invecinate localitatii timisene). In Comlos sunt inregistrati 10 apicultori profesionisti, care vor lua parte la aceasta prima editie.

Mierea de salcam se va gasi pe tarabele expozantilor amenajate special cu acest prilej.

Din pacate ploaia si temperaturile scazute din ultimul timp au afectat negativ salcamii si teii ccea ce determina o productie mai scazuta de miere si un pret mai mare pentru acest produs.

Mierea de salcam are efecte calmante si cicatrizante (in gastrita si in ulcer), este tonica pentru sistemul nervos (nevroze) si creste imunitatea generala a organismului.

Mierea de salcam se zahariseste cel mai greu sieste cel mai usor de asimilat de corp (in 30 de minute de la ingerare).

Pentru revigorarea fizica si psihica se poate folosi mierea de salcam in amestec cu miez de nuca. Terapia a dat rezultate deosebite in cazuri de oboseala fizica si intelectuala, la sportivii de performanta, la persoanele convalescente si la mamele care alapteaza.

Salcamul provine din continentul nord-american si a ajuns in Europa in anul 1601. Salcamul traieste in jur de 100 de ani si face parte din categoria arborilor cu lemn de esenta tare, fiind greu, dur si deosebit de rezistent la umezeala.

Ceaiul din flori de salcam usureaza digestia, stimuleaza bila, scade aciditatea gastrica si este eficient si in dischinezie biliara hipotona, favorizeaza si usureaza tusea, are actiune calmanta, sedativa asupra sistemului nervos, inlatura stresul si favorizeaza somnul.

Un tratament naturist cu efecte benefice asupra psihicului este plimbarea in zone cu plantatii de salcam, s-a dovedit ca, prin repetarea acestor plimbari timp de o saptamana sau doua, starile de anxietate sunt mai bine controlate.

 

Tag-uri: , , , , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


+ 9 = 18

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini