Sarbatoarea Tamaioasei – Pietroasele, Buzau 1-2 septembrie 2012

 

Sarbatoarea Tamaioasei romanesti este o manifestare traditionala care da startul culesului strugurilor, adunarea rodului si obtinerea primei sarje de must, din care vor putea gusta toti cei participanti la sarbatoare.

Localitatea Pietrosele  este cunoscuta atat pentru tezaurul arheologic gasit in aceasta localitate, cat si pentru potgoriile intinse si cramele pline de vinuri premiate, apreciate de toata lumea, Pietroasele fiind locul unde se produce cel mai aromat vin de tamaioasa din tara.

Vinul de Tamaioasa este descris ca fiind ruginiu, fin la gust si plin de dulceata.

Sarbatoarea este deschisa de un car alegoric plin cu struguri de cea mai buna calitate, primii culesi anul acesta. Acest car este condus de Bachus, zeul vinului. O traditie locala spune ca vinul iese mai bun atunci cand strugurii sunt zdrobiti de picioarele goale ale fetelelor de maritat, in linul de lemn.

De la sarbatoare nu lipsesc mititeii la gratar sau berbecutii la protap, standurile cu vin si struguri dar si programele artistice.

Evenimentul este organizat de Primaria Pietroasele in colaborare cu ANTREC Buzau, scopul fiind promovarea vinurilor din podgoriile buzoiene, in special a tamaioasei care este o adevarata emblema a zonei viticole  Pietroasele.

Sursa foto

Tag-uri: , , , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


5 + = 8

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini