Targul Dragaica – Buzau 8-24 iunie 2013

 

Dragaica, supranumita targul dintre tari, are o vechime de peste cinci secole si a facilitat schimbul de grane, animale, dar si de traditii dintre Muntenia si Ardeal. Astazi reuneste atat comercianti din Buzau, cat si din diferite zone ale tarii, astfel incat vizitatorii sa aiba, pe langa programul de divertisment stabilit, si o paleta extinsa de produse (palarii de pai, cojoace si haine din piele, dar si comercianti de covrigi de Buzau, colaci secuiesti, mici si carnati de Plescoi).

Târgul de vară „Dragaica“ se va desfăşura în perioada 8 – 24 iunie 2013, după un program zilnic de funcţionare, între orele 10,00 – 22,00, şi un program zilnic de aprovizionare, între orele 8,00 – 10,00 şi respectiv 18,00 – 20,00.

Taxa de intrare, exceptând copiii sub 14 ani, elevii şi studenţii, veteranii şi văduvele de război, va fi 2 lei de persoană, iar taxa pentru ocuparea platourilor în vederea amplasării pieselor de distracţie şi agrement, de 1,19 lei/mp/zi. De asemenea, pentru ocuparea terenurilor cu piese de agrement acţionate cu energie proprie (acumulatori) va fi de 4,66 lei/mp/zi. Taxele locale percepute în perioada 8 – 24 iunie 2013, mai puţin cheltuielile efectuate, constituie sursă ale veniturilor proprii ale bugetului local.

Ca şi în anii precedenţi, suma de 0,25 lei/persoană din taxa de intrare în târg se va vira în contul Filialei Buzău a Societăţii Naţionale de Crucea Roşie a României, în schimbul asigurării intrării în târgul de vară a persoanelor, precum şi acordării asistenţei medicale în incintă pe întreaga durată a desfăşurării târgului.

Până la deschiderea târgului, vor fi însă necesare mai multe lucrări. Pentru buna funcţionare a evenimentului de anul acesta, se impune executarea lucrărilor de reparare şi vopsire a împrejmuirii târgului şi siglei de la intrare, refacerea parţială a covorului asfaltic din incintă, reparaţii curente la sediul administrativ şi grupurile sanitare, înlocuirea parţială a obiectelor sanitare, asigurarea salubrizării şi asistenţei sanitare pe perioada târgului, precum şi servicii de pază şi ordine publică.

 

Sursa

Tag-uri: , , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, cu media: 3,75 din 5)

Leave a Reply


8 − = 0

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini