Targul Mierii – Campina, Prahova 14-16 februarie 2014

 

Targul Mierii Campina este organizat de Asociaţia Apicolă Valea Prahovei în parteneriat cu Consiliul local şi Primăria municipiului , în perioada 14-16 februarie 2014.
TARGUL MiERII – Campina
a fost clasificat în 2011, în urma sondajului realizat de revista Lumea Apicolă, ca cel mai mare targ din țară.
A IX-a editie a Targului se va desfasura in locatia clasica, si anume curtea si parterul Casei Tineretului.
Participanti: producători apicoli sau firme ce sunt interesate de vânzarea şi promovarea produselor apicole. Vor fi organizate ateliere de creaţie, vor fi prezenţi artizani şi meşteri populari.
Evenimentul se adresează pasionaţilor de apicultură, apicultorilor din întreaga ţară, locuitorilor din zonă şi turiştilor de weekend foarte numeroşi pe Valea Prahovei.

Organizatorii, Asociatia Apicola “Valea Prahovei”, anunta o participare internationala masiva pentru acest an, fiind asteptati apicultori si firme in domeniu din tari precum Moldova, Bulgaria si, in premiera, Italia si Franta. “Vom avea in jur de 30 de producatori de miere, insa entitati care vor fi prezente cu diferite produse, precum utilaje, echipamente si altele, vor fi aproximativ 80. Vom avea si anul acesta o oferta bogata de sortimente de miere, peste 12 la numar. Este cea mai importanta manifestare de gen din tara, iar anul trecut au venit la Targ in jur de 12.000 de persoane”, a declarat Mihai Apostolescu, presedintele Asociatiei Apicole.
La manifestarea din acest an și-au anunțat prezența două mari firme internaționale producătoare de utilaje și echipamente apicole: Thomas din Franța și Quarti din Italia. Compania Thomas va prezenta la Târgul Mierii Câmpina linia de extractie a mierii prezentată la expozitia mondială Apimondia Kiev in luna octombrie 2013, iar Quarti echipamente apicole profesionale.

PROGRAMUL TARGULUI:

Vineri, 14 februarie

- deschiderea oficiala la ora 11.00
- concursuri: Cel mai bun degustator de miere, Cel mai mare mâncator de miere, fotografii pe teme apicole, prognoza apicola, publicatii de profil, cel mai interesant produs, cea mai frumoasa eticheta si cea mai frumoasa prezentare de stand.

Sâmbata, 15 februarie (8.00 – 17.00)

- concursul „Cea mai buna miere” – ora 9.00
- ora 14.00 – Adunare generală Federaţia asociaţiilor apicole din România – ROMAPIS
- ora 18.30 – Balul Stuparilor, locaţie: Restaurantul AmanaINN

Duminica, 16 februarie

- ora 10.00 – Conferinta/simpozion „SOS, sanatatea stupilor”
Înaintea conferintei va avea loc premierea câstigatorilor tuturor concursurilor.
- ora 14.30 – tombola cu unelte si echipamente agricole.

Mai multe detalii despre concurs gasiti aici: http://www.aavph.ro/targ.php
Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, cu media: 1,00 din 5)

Leave a Reply


9 − = 7

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini