TIFF – Festivalul International de Film Transilvania – Cluj-Napoca 1-10 iunie 2012

 

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a fost infiintat in 2002, fiind primul festival international de film de lung-metraj din Romania.
TIFF este organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc si a ajuns anul acesta la cea de-a 11-a editie, devenind un brand recunoscut in Romania.

Editia din 2007 a festivalului a fost prima organizata simultan la Cluj si Sibiu, Capitala Culturala Europeana in acel an.

Ultimele doua editii ale TIFF-ului au fost spectaculoase, iar oferta de filme si evenimente a fost bogata si diversa. La editia din anul 2010 au participat 240 de filme din 47 de tari, iar in 2011, 70.000 de spectatori s-au putut bucura de 220 de filme provenite din 45 de tari.

De-a lungul celor 10 editii, la festival au participat numeroase personalitati ale cinematografiei mondiale, care au primit un premiu pentru intreaga cariera, cum ar fi: Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Nicolas Roeg, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders sau Jacqueline Bisset.

TIFF a devenit locul unde sunt difuzate in premiera naţionala cele mai importante productii autohtone.

Festivalul International de Film Transilvania isi propune promovarea artei cinematografice, prezentarea celor mai importante filme ale momentului, dupa criterii ce tin de originalitatea subiectelor si forta imaginilor.

Informatii despre programul festivalului, filmele participante si costul biletelor puteti gasi AICI

TIFF se desfasoara si in Sibiu in perioada 13-17 iunie 2012. Pentru mai multe informatii puteti accesa pagina festivalului AICI

Tag-uri: , ,

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, cu media: 5,00 din 5)

Leave a Reply


− 4 = 3

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini