Ziua Mondiala a Cartii – 7 Martie 2013

 

Ziua Mondiala a Cartii are loc in Marea Britanie si Irlanda in fiecare an, pe 3 februarie (aceasta data se aplica numai in Marea Britanie si Irlanda). Initiativa este atat de bine intelenita in scolile celor doua tinuturi incat in fiecare an initiatorii vor sa se asigure ca Ziua Mondiala a Cartii se petrece in timp real si este o ocazie speciala pentru a sarbatorii cartile si cititul. Majoritatea celorlalte tari sarbatoresc Ziua Mondiala a Cartii pe 23 aprilie, in fiecare an.

Aflata sub umbrela UNESCO, Ziua Mondiala a Cartii este o celebrare mondiala a cartilor si a artei de a citi, marcata in peste 100 de tari din toata lumea. Originile Zilei Mondiale a Cartii despre care stim ca se sarbatoreste in Marea Britanie si Irlanda vin din Catalonia, un loc in care se daruiau carti si trandafiri celor dragi de Sfantul George (Saint George) – o traditie care dateaza de peste 90 de ani.

Proiectul Ziua Mondiala a Cartii reprezinta un parteneriat intre editori, vanzatori de carte si alte parti interesate, care lucreaza impreuna cu scopul de a promova cartile si cititul pentru satisfactia personala si petrecerea timpului intr-un mod extrem de placut.

Unul din obiectivele principale ale Zilei Mondiala a Cartii in Marea Britanie si Irlanda este de a incuraja copiii sa exploreze lumea cartilor si activitatea de a citi prin punerea la dispozitie a oportunitatii de a avea o carte proprie. Pentru a duce acest obiectiv la bun sfarsit, organizatorii au inceput sa trimita mailuri scolilor cu “ghiozdane” pline de idei si activitati, materiale vizuale si multe alte informatii despre modul de implicare de Ziua Mondiala a Cartii, inca de la jumatatea lunii ianuarie!

Voteaza eveniment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, cu media: 5,00 din 5)

Leave a Reply


4 + 8 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini