Arhiva Evenimente, Festivaluri

taierea-porcului-1660x1024

Taierea porcului de Ignat

Orice familie de gospodari acorda o atentie deosebita momentului taierii porcului din fiecare an. Aceasta activitate poate fi desfasurata in orice moment al anului, cu precadere in sezonul rece, in perioada dintre sarbatorea Sfantului Ignat si ziua de Craciun. Inainte de inceperea efectiva a lucrului, trebuie sa fie pregatite din timp anumite ustensile si instrumente […] Detalii »
caluserul transilvanean

Festivalul Interjudetean “Caluserul Transilvanean” Orastie, 21-22 decembrie 2013

Festivalul Interjudetean “Caluserul transilvanean” - festival concurs al formatiilor de calusari din mai multe zone ale tarii se desfasoara la Orastie (Casa de cultura) in data de 09 decembrie. Cetele de calusari sositi la Orastie, defileaza prin centrul municipiului, strigaturile si ponturile lor fiind insotite de aplauzele publicului prezent in numar mare la acest eveniment. […] Detalii »
Sighet

Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna Sighetu Marmatiei

In fiecare an, intre Craciun si Anul Nou, in preajma datei de 27 decembrie, la Sighetu Marmatiei are loc Festivalul de datini si obiceiuri de iarna din Maramures. Festivalul se realizeaza fara intrerupere din anul 1969. Festivalul a devenit “un obicei, un semn al locului, dovada a puterii de creatie si permanenta, dar si un […] Detalii »
fotolia_21358603_m

World Snow Day – Vatra Dornei si Busteni 20 ianuarie

World Snow Day se organizeaza in peste 150 de locatii pe intreg globul, la data de 19 ianuarie 2014. In Romania aceasta zi va fi sarbatorita pe partia Parc din Vatra Dornei si pe partia Kalinderu  din Busteni. In aceasta zi copiii vor putea lua lectii gratuite de ski, vor avea preturi speciale la  inchirierea […] Detalii »
obiceiul lolelor

Obiceiul Lolelor – Agnita, Sibiu 27 ianuarie

Denumirea de lole vine de la “lallen” – a se bâlbâi, ceea ce se referă la felul de a vorbi sub mască. Costumul de lolă era alcătuit dintr-o îmbrăcăminte din pânză albă, pe care erau cusute bucăţi de zdrenţe negre aşa încât pânza de dedesubt era vizibilă la fiecare mişcare. Faţa era acopererită de o […] Detalii »