Arhiva Evenimente, Festivaluri

Medias 2012

Festivalul Medias – Cetate Seculara

Festivalului Medias – Cetate Seculara va avea loc  in Sala Traube. Organizatorii celei de a 29-a editie a festivalului sunt Consiliului Municipal si Primaria Medias, prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret, in parteneriat cu Asociatia Culturala Medias – Cetate Seculara. Festivalul Concurs de muzica folk „Medias-Cetate Seculara” este conceput ca un eveniment cutural-artistic anual care se adreseaza […] Detalii »
sanziene1

Festivalul “Nopti de Sanziene” – Borsa, Maramures 24 iunie 2013

In fiecare an, de Sanziene, la Borsa se desfasoara festivalul „Nopti de Sanziene”, care ii face pe borseni sa isi scoata din dulapuri straiele populare. Doar cateva dintre aceste obiceiuri se mai pastreaza, de aceea se organizeaza asemenea manifestari  tocmai pentru a nu lasa obieceiurile sa dispara. Flăcăi călare purtând torţe aprinse şi tinere cu […] Detalii »
port_traditional

Ziua Universala a Iei – 24 iunie 2013

Ziua Universala a Iei este celebrata pentru prima data anul acesta in data de 24 iunie, imbinandu-se cu o sarbatoare binecunoscuta printre noi, Sanzienele. Legenda spune ca in noaptea de Sanziene, noaptea premergatoare zilei Sfantului Ioan Botezatorul,  portile cerului se deschid si lumea de dincolo vine in contact cu lumea pamanteana. Ziua Universala a Iei are […] Detalii »
dunare2

Ziua Dunarii

Începand din anul 2004, la data 29 iunie marcăm Ziua Dunarii, prilej de bucurie şi sărbatoare pentru ţara noastră şi pentru toate ţările riverane, pentru care Dunărea reprezintă sursa de apă şi energie, cale de transport, zona de agrement şi mediu de viaţă pentru organismele acvatice. Data de 29 iunie marchează semnarea în anul 1994 […] Detalii »
Sarbatoarea teilor

Sarbatoarea Teilor – Luncavita,Tulcea 30 iunie 2013

Sarbatoarea Teilor se tine din vechime in  Comuna Luncavita la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, in apropierea Sfintilor Petru si Pavel. In teritoriul administrativ exista peste 5.000 de hectare de padure in care predomina teiul si care, impreuna cu intreaga zona, Luncavita-Rachelu-Hamcearca-Cerna, formeaza cea mai intinsa zona melifera din Europa. Mii de localnici […] Detalii »