Arhiva Evenimente, Festivaluri

dunare2

Ziua Dunarii

Începand din anul 2004, la data 29 iunie marcăm Ziua Dunarii, prilej de bucurie şi sărbatoare pentru ţara noastră şi pentru toate ţările riverane, pentru care Dunărea reprezintă sursa de apă şi energie, cale de transport, zona de agrement şi mediu de viaţă pentru organismele acvatice. Data de 29 iunie marchează semnarea în anul 1994 […] Detalii »
Sarbatoarea teilor

Sarbatoarea Teilor – Luncavita,Tulcea 30 iunie 2013

Sarbatoarea Teilor se tine din vechime in  Comuna Luncavita la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, in apropierea Sfintilor Petru si Pavel. In teritoriul administrativ exista peste 5.000 de hectare de padure in care predomina teiul si care, impreuna cu intreaga zona, Luncavita-Rachelu-Hamcearca-Cerna, formeaza cea mai intinsa zona melifera din Europa. Mii de localnici […] Detalii »
bujorul de munte

Festivalul Bujorului de Munte – Saru Dornei, Suceava 30 iunie-01 iulie

Sarbatoarea Bujorului de Munte se desfasoara la sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie a fiecarui an, in cadrul Zilei Parcului National Calimani si al festivalului “ La Poale de Calimani – Sarbatoarea Bujorului de Munte”. Sarbatoarea Bujorului promoveaza o traditie mai veche a comunitatilor din zona si promoveaza atat valorile naturale cat si valorile […] Detalii »
festivalul branzei

Festivalul Branzei si al Tuicii – Rasinari, Sibiu 25-26 august

Festivalul Branzei si al Tuicii, isi propune sa promoveze produsele traditionale romanesti din Marginimea Sibiului. Rasinari este cunoscuta in toata tara pentru calitatea branzei care se produce aici. Producatorii de branza si tuica din Rasinari, dar si din alte locuri din regiune, isi expun produsele pentru a fi gustate si cumparate. Telemea, tuica si afinata […] Detalii »
afis_cetati_transilvanene

Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” – Sibiu

Ca in fiecare an, de treisprezece ani, in ultimul sfarsit de saptamana din luna august , chemarea va suna peste zidurile cetatii. Anul acesta va avea loc in data de 29 – 31 august. In mod tradiţional, festivalul debutează cu o paradă a costumelor şi personajelor medievale, paradă la care participă alături de artiştii invitaţi […] Detalii »