Arhiva Evenimente, Festivaluri

Roata in flacari - Brasov - Sinca Noua

Obiceiul Roata in flacari – Sinca Noua, Brasov

Roata in flacari Obiceiul traditional Roata in flacari sau Strigarea peste sat a reînviat la Şinca Nouă în urmă cu câţiva ani, după ce în perioada comunistă a fost interzis. Roata in flacari pleacă la vale, aruncată de feciorii satului, în fiecare an, de Lăsata Secului. Băieţii, îmbrăcaţi în portul popular românesc, o trimit fetelor […] Detalii »
sarbatoarea dealului

Sarbatoarea dealului – “Sfintirea Viilor” – Runcu, Gorj 25 martie 2014

Unul din cele mai frumoase si trainice obiceiuri gorjene, Sfintirea Viilor, este readus la viata in fiecare an de localnicii din satul Balta, comuna Runcu. In cadrul acestui obicei, preotul sfinţeşte via si oficiaza o slujba speciala, menita sa inlature vremea neprielnica. Toti cei prezenti la obicei degusta vin din rodul de peste an. Dealurile […] Detalii »
targ Tismana1

Targ de ceramica si seminte – Tismana, Gorj 25 martie 2014

In fiecare an, de Buna Vestire (Blagoveştenia, cum este cunoscuta in popor), se desfasoara la Tismana, judetul Gorj, “Targul de ceramica si seminte”. Targul este 0rganizat in fiecare an la inceputul primaverii de Consiliul Local Tismana in colaborare cu Scoala Populara de Arte Targu-Jiu. Evenimentul este un bun prilej pentru olarii din regiunile Olteniei de […] Detalii »
festivalul-de-pricesne

Festivalul de pricesne „ Mânăstirea Sfânta Ana ” – Rohia

Festivalul de pricesne „Mânăstirea Sfânta Ana – Rohia: lăcaş de spiritualitate”, Rohia, județul Maramureș Mânăstirea Sfânta Ana – Rohia: lăcaş de spiritualitate” reprezintă titlul generic al unei serii de evenimente cultural-artistice care au fost demarate în anul 2012 în ziua de Buna Vestire, evenimente care s-au transformat într-un amplu festival de pricesne șieste organizat anual […] Detalii »
Cupa Moldovei la gatit

Cupa Moldovei la gatit 30-31-martie-2013

Cea de-a treia editie a Cupei Moldovei in Gastronomie se desfasoara in Piata Unirii din Iasi in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber de catre Asociatia Culturala Euro Est Alternativ. La eveniment participa opt bucatari din mai multe regiuni ale tarii si de peste hotare si incepe in jur de ora 11.30. In […] Detalii »