Arhiva Evenimente, Festivaluri

festivalul branzei

Festivalul Branzei si al Tuicii – Rasinari, Sibiu 25-26 august

Festivalul Branzei si al Tuicii, isi propune sa promoveze produsele traditionale romanesti din Marginimea Sibiului. Rasinari este cunoscuta in toata tara pentru calitatea branzei care se produce aici. Producatorii de branza si tuica din Rasinari, dar si din alte locuri din regiune, isi expun produsele pentru a fi gustate si cumparate. Telemea, tuica si afinata […] Detalii »
afis_cetati_transilvanene

Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” – Sibiu

Ca in fiecare an, de treisprezece ani, in ultimul sfarsit de saptamana din luna august , chemarea va suna peste zidurile cetatii. Anul acesta va avea loc in data de 29 – 31 august. In mod tradiţional, festivalul debutează cu o paradă a costumelor şi personajelor medievale, paradă la care participă alături de artiştii invitaţi […] Detalii »
turnirul cetatilor

Turnirul Cetatilor – Brasov, Bran, Fagaras, Feldioara, Rasnov

Turnirul Cetatilor debuteaza la Rasnov.  Turnirul Cetatilor a ajuns la cea de-a treia editie si se va desfasura in urmatoarele locatii: Rasnov 20-22 Iulie – Cetate Brasov 3-5 August – Cetatuia Bran 10-12 August – Platoul Inima Reginei Maria Fagaras 16-19 August – Cetatea Fagaras Feldioara 31 August – Biserica Fortificata Turnirul Cetatilor va fi […] Detalii »
festivalul hribului

Festivalul hribului – Vama, Suceava 21-22 septembrie

Festivalul Hribului este o manifestare gastronomica si etno-folclorica anuala, pe care vamenii, cu mandrie, au adus-o la a 5-a editie! Aceasta isi propune sa puna in valoare specificul bucatariei bucovinene prin valorificarea resurselor ecologice locale pe baza fructelor si ciupercilor de padure. Manifestarea va include un seminar pe teme de gastronomie pe baza de produse […] Detalii »
parada gospodarilor

Parada gospodarilor – Sapoca, Buzau

Parada Gospodarilor are loc in  Sopoca, judetul Buzau. Acest eveniment este organizat de catre Primaria Sapoca, in colaborare cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Antrec – filiala Buzau. Ziua va incepe  cu defilarea unor care impodobite si pline cu bunatati (rosii, gogosari, ardei, vinete, conopida, dovlecei , castraveti, varza, morcovi si […] Detalii »