Congresul European de Turism Rural Piatra Neamt 07-10 octombrie 2012

congresul european de turism rural

Editia a IV-a a Congresului European de Turism Rural are loc la Piatra Neamt  in perioada 07-10 octombrie  si are ca tema Turismul inovativ – o noua viata pentru zonele rurale.

Acest Congres va fi o oportunitate de promovare a potentialului turistic romanesc si nu numai, unul dintre argumente fiind faptul ca in tarile din Uniunea Europeana, unu din patru turisti isi petrece vacanta la tara.

In acest an, congresului reuneste reprezentanti ai industriei de turism din peste 30 de tari europene.

Evenimentul este dedicat profesionistilor din domeniu dar si publicului interesat de calatorii si vacante. In cadrul evenimentului vor avea loc seminarii, programe artistice, prezentari de documentare, precum si un targ de turism unde vor fi prezentate oferte ale agentilor economici din domeniu si produse traditionale.

Toti participantii la congres vor fi cazati in pensiuni agro-turistice.

Intregul eveniment este sustinut de EUROGITES (Federatia Europeana de Turism Rural si Agroturism), Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural Romania (ANTREC Romania si filiala Piatra Neamt), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliul Judetean Neamt, Primaria Piatra-Neamt, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Camera de Comert si Industrie Piatra Neamt.

Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC, a fost infiintata in anul 1994 si este motorul turismului rural din Romania si unul din principalii promotori ai turismului si valorilor autentice romanesti. ANTREC (membru a EUROGITES din 1995), are 32 de filiale si este initiatorul a numeroase proiecte, programe ( ”Vacante la Tara”), evenimente nationale sau internationale (seminarii, festivaluri, târguri, etc).

Evenimentul este inclus in actiunile finantate din fondurile europene nerambursabile alocate Romaniei pentru implementarea brandului national de turism.

Pentru mai multe detalii vizitati: http://www.europeanrtcongress.org

Tag-uri: , , ,

Leave a Reply


8 − = 2

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini