Biserica Ursulinelor

 

Istoria bisericii Ursulinelor începe în jurul anului 1479, când edificiul a fost ridicat de către călugării dominicani, după două secole şi jumătate biserica gotică a fost transformată în construcţie barocă. Se mai observă însă acum elemente gotice ca ferestrele tribolate din partea superioară sau contraforturile.

Cel mai impresionant element gotic este însă portalul de pe faţada de vest. Interiorul bisericii este unul tipic bisericilor sală în stil baroc, însă elganţa balconului cu fier forjat de pe peretele din sudul corului şi imensa arcadă- care permite accesul spre sacristie, din care se ajunge într-o capelă perpendiculară pe navă. Din această capelă se putea ajunge în mănăstirea de maici. In biserică se află trei altare de origine recentă. Pe altarul principal se află o pictură în ulei reprezentând coroana Maicii Domnului, iar pe altarul lateral stânga se află o pictură în ulei înfăţişând apariţia Sfintei Mucenice Ursula în faţa Sfintei Angela Merici, fondatoarea Ordinului Ursulinelor. Deasupra este tabloul Sfântului Emeric, iar în partea dreapta, simetric cu cel stang, este al doilea altar lateral, pe care se află pictura în ulei reprezentand-o pe Sfanta Angela instruind copii. Statuile unor sfinţi care au fost apreciaţi in mod deosebit de maici sunt amplasate în ambele părţi ale navei.

O importanţă deosebită se acorda inscriptiei de deasupra arcului de triumf, care reaminteşte de împărăteasa Maria Tereza, binefacatoarea bisericii.

Biserica Ursulinelor este şi acum una dintre cele mai de seamă biserici din Sibiu.

Sursa

 

Tag-uri:

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


2 − = 1

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini