Cascada Bigar

 

Rezervatia naturala din Zona Cascadei Bigar a fost infiintata in anul 1982 si  a fost declarata arie protejata de catre statul roman.

Aria naturala se intinde pe o suprafata de 176,60 hectare si este inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

Cascada Bigar (sau Izbucul Bigar) si-a capatat renumele de “cea mai frumoasa cascada din lume” abia in anul 2013, cand site-ul The World Geography a alcatuit o lista cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe locurile urmatoare in clasamentul celor mai frumoase opt cascade din lume, instituit de The World Geography, se afla: Flacara Eterna (SUA), Asik-Asik (Filipine), Cascada Orizontala (Australia), Cascada Sangelui (Antarctica), Svartifos (Islanda), Baatara (Liban) si Labasin (Filipine).

Cascada Bigar este un izvor puternic (de unde si termenul “izbuc”) din Caras-Severin, care atrage anual sute de turisti.

Izvorul este alimentat de un curs de apa subteran ce strabate pestera Bigar din Muntii Aninei, caderea de apa fiind unica datorita conului calcaros prin care se varsa in raul Minis, rau care se varsa in Nera, langa localitatea Bozovici din Valea Almajului.

Locul se numeste si “Paralela 45″ pentru ca este strabatut de paralela de 45 de grade latitudine nordica.

 

 

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


+ 9 = 17

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini