Cetatea Bathory

 

Cetatea Bathory – a fost cladita de catre familia Bathory in anul 1532. Astazi se pastreaza doar ramasitele cetatii Bathory (din secolul al XVI-lea), care a fost, de fapt, un castel rezidential, un important reprezentant al arhitecturii in stil renascentist din Transilvania.
Este constituit din doua incinte fortificate, cladite in doua faze.

Astazi mai este doar o ruina, se mai pastreaza din castel doar pavilionul portii, cu doua nivele, deasupra gangului boltit. Au mai rezistat, de asemenea, doua turnuri, un bastion, poarta de intrare si o parte din zidurile de aparare.

De-a lungul timpului, Cetatea din Simleul Silvaniei a servit ca resedinta a principilor ardeleni ai familiei Bathory, fiind scena de razboi a armatelor otomane, care au starnit incendii in oras in anul 1660.
A reprezentat, de asemenea, si un important centru, vizat de catre rasculatii curuti si locul de unde in anul 1848, generalul Iosif Bem a pornit actiunile militare pentru dominatia oraselor de pe raul Somes: Jibou, Cluj si Dej. Au avut loc sapaturi arheologice de cercetare, cu scopul de a restaura si, eventual, a valorifica acest sit arheologic.

 

Sursa

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


9 − 4 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini