Hotelul de Gheata de la Bâlea Lac

 

Primul Hotel de Gheata din Romania, dar si din Europa de sud-est, a fost ridicat in iarna 2005-2006 din dorinta de a aduce ceva nou in turismul romanesc. Initiatorul acestui proiect este Arnold G. Klingeis si este realizat de Klingeis Consulting.

De atunci, in fiecare iarna Hotelul de Gheata se reconstruieste in Muntii Fagaras. Blocurile de gheata care sunt folosite la ridicarea zidurilor sunt taiate si scoase direct din Lacul Balea. Pentru fixarea blocurilor de gheata si pentru finisarea zidurilor se foloseste zapada.

Daca primul hotel de gheata a avut 8 camere, in iarna 2006-2007 hotelul a avut 12 camere si tema a fost una religioasa. Hotelul a fost in forma de cruce, iar in imediata apropiere a acestuia s-a ridicat o Bisericuta de Gheata deschisă tuturor chiar si pentru o cununie religioasa neconventionala.

Paturile si decorurile din camere sunt construite in totalitate din blocuri mari de gheata. Pe fiecare pat se afla o saltea acoperita cu lengerie, paturi si blanuri pufoase de animale. Temperatura medie in Hotelul de Gheata este intre -2 si +2 grade C.

Fiecare an aduce ceva nou si surpinzator pentru vizitatori. In acest sens s-au amenajat un Ice Bar, un Ice Restaurant, o biserica de gheata si un Winter Park pentru iubitorii de schi, snowboard, sanius, tubing, patinaj si plimbari cu snowmobilul.

Tema din sezonul acesta este una muzicala „Ice Sounds“, iar noutatea din acest sezon este construirea unui complex de trei igluuri chiar in vecinatatea hotelului.

Anul acesta hotelul va fi deschis pana in luna aprilie, iar accesul in zona este posibil doar cu telecabina.

Hotelul de Gheata a atras atentia mass-mediei romanesti si internationale. De asemenea, cu diverse ocazii, aici au fost sustinute recitaluri, filmate videoclipuri, emisiuni sau organizate sedinte foto.

Mai multe informatii: AICI

 

Tag-uri: , ,

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


9 − = 2

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini