Lacul Bolboci – Barajul Bolboci

 

Supranumit pe buna dreptate si “Marea din Bucegi“, Lacul Bolboci se numara printre cele mai spectaculoase atractii naturale din intreaga zona a Muntilor Bucegi. Aceasta intindere de apa, inconjurata de peisaje pitoresti, dominate de masive muntoase, foarte bine impadurite, s-a format in spatele unui baraj situat la cea mai mare altitudine din tara, 1438 metri.

Lacul Bolboci este situat in aria geografica protejata a Parcului Natural Bucegi, la numai 8 km de Sinaia si in jur de 10 km de Pestera Ialomitei, fiind format pe cursul Raului Ialomita. Desi este un lac artificial, implicarea antropica nu a adus nici cea mai mica dauna acestui minunat colt de natura. Amplasata chiar in inima muntilor, aceasta intindere de apa incanta ochii turistilor, reprezentand un loc deosebit, un spatiu in care frumusetea si puritatea naturii nu au fost deloc stirbite de influenta umana. Fie ca este privit de sus, de pe culmile inalte ale Bucegilor, sau doar de la cativa metri distanta, Lacul Bolboci are acelasi farmec specific, indemnandu-te sa evadezi din agitatia cotidiana intr-o oaza de liniste, deconectandu-te de toate problemele si relaxandu-te in voie privind podoabele naturale cu care tara noastra a fost inzestrata.

Barajul se infatiseaza impunator, masurand aproximativ 55 metri inaltime si adapostind in spatele sau o intindere de apa ce inglobeaza 18 in jur de 18 milioane de metri cubi. Pe malul lacului se gaseste si Cabana Bolboci, ce dispune de aproximativ 60 de locuri de cazare, cu restaurant si terasa exterioara.

Sunt marcate numeroase trasee montane ce strabat culmile semete si salbatice, conducandu-i pe turisti catre Lacul Scropoasa, Zona Pestera – Padina, unde poate di vizitata Pestera Ialomicioarei sau catre Cabana Babele. La o distanta foarte mica de lac trece si Drumul Babelor, cunoscut si sub numele de Transbucegi. Acesta a fost recent asfaltat si surprinde, de-a lungul traseului sau, din Sinaia spre Cabana Babele, o mica parte din spectaculozitatea panoramelor naturale ce definesc aceasta zona muntoasa.

 

Sursa

Tag-uri: ,

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


6 − = 5

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini