Lacul Vulturilor

 

Lacul Vulturilor poate fi găsit în apropierea comunei Siriu, judeţul Buzău,la o altitudine de aproximativ 1420 metri în Munţii Siriului, acest lac fiind poziţionat pe partea estică a versantului Mălaia.

Numele provine de la scrierile lui Alexandru Vlahuţă care spunea că aici obişnuiau odinioară să îşi înveţe vulturii puii să zboare.
Denumirea populară a acestui lac este „Lacul fără Fund” în pofida adâncimii de numai 2,5 metri, denumire pe care o poartă datorită unei legende cunoscute în zonă, conform căreia un cioban, săturat fiind de această ocupaţie, şi-a aruncat bâtă în lac şi a plecat părăsindu-şi turma de oi. La ceva vreme îşi observă bâtă în Dunăre,şi cuprins de nostalgie se întoarce la ceea ce făcea iniţial, păstoritul oilor, realizând că acesta este destinul său. Pe lângă frumuseţea lacului şi a locului, se mai poate observa în zona ce înconjoară lacul rarele caprele negre,specie protejată şi pe cale de dispariţie.

Traseul către Lacul Vulturilor durează în mod normal 3 ore cu trecere prin Valea Neagră, pe lângă staţiunea Siriu, în prezent în paragină. Cabana Valea Neagră oferă 12 locuri de cazare sau în imediata apropiere a lacului, în cabana vânătoarească „Lacul Vulturilor”.

Cum se ajunge la „Lacul Vulturilor”: cu maşina, pe DN 10, apoi se poate urca prin Valea Neagră pe traseul Gura Siriului-Valea Milei-Lacul Vulturilor.

Sursa: romaniaoriginal.info

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


5 − 3 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini