Laguna albastra

 

In imediata apropiere a comunei Aghireş, în spatele dunelor uriaşe de nisip, se poate vedea unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale din ţară – Laguna Albastră.

S-a format pe locul unei exploatări de caolin. În gropile excavate s-a adunat ploaia, iar terenul nisipos din jur a fost sculptat de şiroaiele de ploaie.Se spune că în această apă albastră, colorată de reziduurile de caolin, până prin anii 90 mai găseai şi peşti, dar în 1995 în urma unor lucrări balta a secat. Din fericire apa s-a adunat din nou, iar pe malul lacului, a apărut chiar şi stufărişul.

Primaria declara cu ceva ani in urma , ca la aceste lacuri se impune o minima amenajare a acestora si exploatarea lor din punct de vedere turistic, lucru care nu s-a mai intamplat.

In prezent, pe raza comunei Aghiresu, cu exceptia Cabanei Leghia si a Taberei pentru elevi Leghia, toate celelalte obiective turistice , Laguna Albastra, Castelul si Biserica monument istoric, nu sunt puse in valoare si nici nu sunt incluse in traseele turistice, deoarece infrastructura de transport nu permite un acces usor spre aceste obiective.

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


9 + = 18

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini