Muzeul de Etnografie Vatra Dornei

 

Deschis in anul 1986 la parterul Palatului Comunal, muzeul ilustreaza traditia culturala sociala si economica a societatii taranesti din Tara Dornelor.

Cele 12 expozitii permanente ocupa un spatiu de peste 600 mp si reprezinta obiecte de uz casnic, elemente de arhitectura, ceramica, tesaturi, cusaturi, obiecte de port popular, elemente de plutarit si pastorit, masti, oua incondeiate, obiecte din metal si os.

Deosebit de pitoresti si autentice, cele trei interioare traditionale, ilustrand viata casnica a taranilor bucovineni, starnesc de fiecare data nostalgia, admiratia si curiozitatea vizitatorilor.

Anual la Vatra Dornei se organizeaza 2 targuri de mesteri populari.

Targul de primavara al mesterilor populari si expozitia de oua incondeiate CULORILE CREDINTEI, se organizeaza in ziua de Buna Vestire (25 martie).

Targul de vara al Mesterilor Populari se organizeaza in perioada 20-23 iulie de Sfantul Ilie. Participarile mesterilor acopera mai multe vetre folclorice din Bucovina si din alte judete vecine : Iasi, Neamt, Maramures, Bistrita Nasaud, Harghita, Covasna.

Muzeul poate fi vizitat zilnic intre orele 10-17 cu exceptia zilei de luni.

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


5 − = 4

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini