Salina Praid

 

Situat in judetul Harghita , la granita cu judetul Mures, la doar 8 km de statiunea Sovata, Praidul va asteapta in orice anotimp pentru a va petrece aici concediile sau vacantele care cu siguranta vor deveni de neuitat.

Salina Praid – pune la dispozitia turistilor o multime de locuri de joaca pentru copii(ursulet, elefantel, delfin, caluti de calarit, leagane, topogane, piscina cu bile), mese cu bancute pentru micul dejun, odihna sau lectura, magazin de dulciuri si bauturi calde, magazin de suveniruri, expozitie foto, mese de pinpong, sala de net.

Pe langa Salina Praid care este atractia principala a localitatii, Praidul constituie punctul de plecare catre numeroase atractii turistice :

Canionul de Sare (1 km)- imbratiseaza intr-un fel Praidul, astfel incat intrat pe traseu la un capat al localitatii iesiti la celalat capat al sau, dupa o plimbare lejera de cca 2 ore, avand posibilitatea sa admirati numeroase forme sapate in zacamintele de sare de trecerea anilor si de numeroasele ploi si sa vedeti intrarea in prima mina de sare de aici.

Cetatea Rabsonne ( 6 km) – desi ruinele cetatii nu au fost prea bine conservate, cadrul natural de aici va ofera o priveliste de neuitat, traseul este marcat si usor accesibil, acum fiind drum forestier pana la poalele dealului unde se afla inainte resedinta mamei lui Dracula despre care exista si o frumoasa legenda.

Bai sarate – in cadrul localitatii Praid exista si un strand amenajat, cu apa sarata. Tot aici langa strand sunt amenajate bai sarate fierbinti (in vane) apa sarata fiind incalzita in cazane, deosebit de eficient in tratarea reumatismului. Apa sarata si iodurata are un efect calmant, relaxant fizic si psihic. Baile sarate actioneaza asupra intregului organism si ca atare are urmatoarele efecte: calmant, relaxant fizic si psihic, antiinflamatorie, vasodilatator, sterilizator de piele si mucoase, cicatrizant. Durata baii este de la 10 minute pe zi, pana la 30 minute, in functie de capacitatea individuala. Temperatura apei sarate este de 36 grade. Un tratament la vana consta din 10-14 bai calde fara intrerupere. Baile sarate functioneaza in perioada 1 iunie-15 octombrie.

 

Sursa

Tag-uri:

Voteaza obiectiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


8 + = 16

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini