Clatite de cartofi

 

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari
  • 3 fire ceapa verde
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

  • Se fierb cartofii in coaja pana sunt fierti 90%, dupa care se lasa sa se raceasca, se curata si se dau pe razatoarea mare;
  • Se amesteca cu ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust; (in amestecul de cartofi poate fi adaugat si kaizer dat pe razatoare sau taiat marunt);
  • Se incinge 1 lingura ulei si 1 lingura unt intr-o tigaie mare si se pun cartofii in strat de aprox. 1 deget grosime. Se prajeste la foc mediu spre mic pana e rumena, apoi se rastoarna clatita pe o farfurie mare (sau fund de lemn). Se incinge in tigaie restul de ulei si unt si rasturnam clatita pe cealata parte in tigaie si continuam sa o prajim pana se rumeneste (se pot face si mini-clatite);
  • Se scoate din tigaie si se serveste cu iaurt.

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


8 − = 3

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini