Ardei Copti cu Sos

 

Ingrediente :

  • 6 ardei capia mari (copti si curatati)
  • o rosie nu prea mare
  • o ceapa
  • 200ml smantana
  • 100ml lapte
  • 1-2 linguri de faina (dupa cat vreti sa fie de legat sosul, eu pun 2 linguri si iese mai gros)
  • busuioc, proaspat sau uscat
  • sare, piper

Preparare :

Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste putin in 3-4 linguri de ulei (nu se prajeste, doar cat sa devina sticloasa). Intre timp faina se dizolva in putin lapte si se amesteca cu smantana si restul de lapte. Se toarna peste ceapa calita si se lasa la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.
Sosul se condimenteaza cu busuioc, sare si putin piper.
Se adauga in sos rosia taiata cubulete, iar dupa cateva minute ardeii rupti in fasii. Se mai tine pe foc 5minute si este gata.

Mentiuni :

Se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata.

Timp Preparare: nementionat

Complexitate: redusa

 

Sursa

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


5 + 2 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini