Ardei umpluti cu fasole si tarhon

 

Ingrediente:

  • 10 ardei grasi;
  • 400 gr boabe de fasole;
  • 2 cepe;
  • 2 catei de usturoi;
  • 2 legaturi de tarhon;
  • 1 legatura frunze de telina;
  • 2 rosii;
  • 2 linguri faina;
  • 4 linguri ulei;
  • 1 lingura boia;
  • 2 linguri bulion;
  • 1 lingura unt;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 1 lingura zahar;
  • 1 foaie de dafin;
  • piper, sare.

Preparare:

  • se alege fasolea si se pune la inmuiat. A doua zi se fierbe, schimband apa de 3-4 ori.
  • se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc. Se presara boiaua, o lingura de faina si se stinge cu jumatate de pahar de apa. Se toaca o legatura de tarhon si telina, se amesteca impreuna cu fasolea fiarta, cu rantasul si se condimenteaza cu sare si piper.
  • se spala ardeii si se curata de cotoare si de seminte apoi se umple cu fasolea. Se pun capacele din rosii si se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei.
  • se toarna bulionul amestecat cu apa cat sa acopere ardeii si se adauga foaia de dafin.
  • se pune vasul pe foc pana incepe sa fiarba sosul, iar apoi se acopera vasul cu capac si se  pune in cuptor pentru jumatate de ora.
  • se prepara un sos din untul topit, faina, o lingura de apa, zeama de lamaie, zaharul si o legatura de tarhon tocat marunt. Se toarna peste ardei in ultimele 5 minute de firbere.

Sursa foto

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


1 + 9 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini