Bors de vitel cu ardei copti

 

Ingrediente:

  • 500 gr de vitel;
  • 1 rasol de vitel;
  • 1 ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1 telina;
  • 3 ardei;
  • 400 gr rosii;
  • 1 lingura de orez;
  • 2 cartofi;
  • 1 litru de bors;
  • 1 legatura de verdeata;
  • sare.

Preparare:

  • se spala carnea si se taie in cuburi apoi se pune la fiert la foc mic impreuna cu rasolul pentru 1-2 ore, pana se inmoaie si se curata de pe os.
  • se coc ardeii, se presara cu sare si se lasa intr-un vas acoperit iar dupa un sfert de ora se curata.
  • se curata radacinoasele si se taie cubulete.
  • se fierbe borsul si se indeparteaza spuma care se formeaza.
  • se decojesc rosiile si se maruntesc.
  • se strecoara supa de vitel si apoi se adauga morcovii, ceapa si telina. Dupa 15 minute de fierbere se pun cartofii, orezul si rosiile. Cand sunt fierti cartofii se pune carnea  si ardeii copti.
  • se sareaza si se acreste ciorba dupa gust.
  • inainte de servire se presara verdeata.

Sursa foto

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


1 + = 10

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini