Cartofi rustici

 

Ingrediente:

- 800 g cartofi rosii
-400 g carne slaba de porc, tocata
-2 cepe rosii taiate marunt
-50 g slanina afumata
-50 g bacon sau sunculita
-5 linguri ulei
-10 castraveciori cornisor, murati
-1/2 lingurita piper proaspat macinat
-1/2 lingurita paprika dulce sau 1 varf cutit boia iute, dupa dorinta
-1/4 lingurita chimen
-sare
-2-3 fire ceapa verde, taiata rondele, optional
-smantana pentru servit, optional

Mod de preparare:

Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce sunt fierti se decojesc si se taie cubulete.

Slaninuta si baconul taiate felii se prajesc in 2 linguri de ulei, apoi se adauga si cartofii si se lasa la foc mediu pana cand capata o culoare aurie.

Adaugati jumatate din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust.

In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, amestecand usor.
Luati de pe foc si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime.

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


5 − 4 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini