Chiftelute cu sos de castraveti

 

Ingrediente chiftelute:

  • 300 gr carne de porc;
  • 2 felii paine;
  • 150 ml lapte;
  • 1 ou;
  • 1 lingura ulei;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 legatura verdeata;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • sare. piper.

Ingrediente pentru sos:

  • 1 castravete, 1 lamaie, 1 legatura menta, 1 lingura nuci macinate, 1 lingura branza dulce, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, boia.

Preparare chiftelute:

  • se inmoaie painea in laptele rece; se curata ceapa si se taie marunt; se amesteca verdeata tocata marunt cu usturoiul zdrobit, carnea tocata, ceapa, oul, painea stoarsa, uleiul, sare si piper dupa gust.
  • se formeaza chiftelutele cu mainile umede, dupa care se pun pe gratarul incins.

Preparare sos:

  • castravetele se spala, se curata si se da pe razatoarea fina.
  • se mixeaza branza dulce cu uleiul, nucile, zeama de lamaie, frunzele de menta tocate, boiaua, sare si piper dupa gust. In aceasta pasta se incorporeza si castravetele ras.

Chiftelutele se servesc calde alaturi de sos.

Sursa foto

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


6 + = 12

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini