Compot de gutui

 

Ingrediente (pentru aproximativ trei litri de compot) :
  • patru litri de apă
  • un kilogram de gutui (cu coajă și cotor)
  • 500 g zahăr
  • unul-două bețe de scorțișoară (după gust)
  • două steluțe de anason
  • două batoane de vanilie
Spălăm bine gutuile pentru a îndepărta tot puful, după care le curățăm de coajă și le scoatem cotorul. Tăiem gutuile felii potrivite, pe lungime.
Într-o bucată de bumbac așezăm toate cojile și cotoarele gutuilor.
Punem apa într-o oală suficient de încăpătoare, adăugăm zahărul, condimentele, sacul cu cojile și cotoarele gutuilor și feliile de gutui.

In primul rând, sacul cu cojile și cotoarele de gutui are rolul de a adăuga un plus de savoare și o culoare mai intensă compotului, de la auriu chiar și până la rubiniu. În al doilea rând, pe lângă sacul cu resturile de gutui, timpul de fierbere este decisiv în ceea ce privește culoarea compotului. Pe măsură ce timpul de fierbere crește, culoarea compotului devine mai roșiatică. În al treilea rând, în funcție de culoare pe care v-o doriți în final și de cât de moi doriți să devină gutuile în compot, trebuie să alegeți momentul în care adăugați feliile de gutui în sirop.

Turnăm compotul fierbinte în borcane sterilizate si sperăm să rămână neatins de poftă pe raftul din cămară măcar până la iarnă. :)
Sursa

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


+ 1 = 10

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini