Cornulete cu nuca

 

Ingrediente pentru cca 100 de cornulete cu nuca (in functie de marime pot fi mai multe sau mai putine):
- 400g faina
- 250g unt
- 2 galbenusuri + 1 ou intreg
- 150g zahar pudra vanilat
- 160g nuca macinata fin
- un praf de sare
- ½ pliculet praf de copt
- esenta de vanilie sau ¼ baton de vanilie
-zahar pudra pentru garnisit cornuletele

Lasam deoparte zaharul pudra pentru garnisit, incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt doua tavi mari. Punem toate ingredientele intr-un bol si framantam un aluat omogen. Untul trebuie sa fie rece, altfel trage foarte multa faina si cornuletele nu mai sunt la fel de fragede. Incercati sa nu lucrati foarte mult aluatul, numai pana cand sta legat si ingredientele sunt toate incorporate, pentru ca, de la caldura mainii, se topeste untul si ajungem la situatia de care va spuneam mai sus.

O data terminat aluatul il modelam intr-un disc, il invelim in folie alimentara si il dam la rece 30-40 de minute. Rupem apoi bucatele de aluat, din care modelam cornuletele. Le coacem 10-12 minute sau pana sunt usor rumenite.  La sfarsit, dupa ce se racesc, le dam prin zahar pudra.

Pofta buna !

Sursa

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


+ 9 = 17

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini