Drob de vinete

 

Ingrediente:

  • 1 kg vinete;
  • 5 ardei sau gogosari;
  • 6 cepe;
  • 5-6 linguri gris;
  • 3 oua;
  • 3 linguri de ulei;
  • 3 rosii;
  • o legatura patrunjel;
  • 150 gr branza sau cascaval;
  • sare, piper
  • cate o lingura de margarina si pesmet pentru  a unge si tapeta forma.

Preparare:

- se decojesc vinetele, se taie cubulete si se presara cu sare. Se pun intr-o strecuratoare si dupa 10 min. se trec prin jet de apa.

- se curata si se taie marunt ardeii si ceapa.

- se calesc ceapa, ardeii si venetele (nu mult pentru ca se prepara si in cuptor). Se presara grisul, verdeata, sarea si piperul, iar dupa ce se mai raceste un pic se incorporeaza si ouale batute.

- o forma termorezistenta se unge si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia in forma  si se introduce la cuptor la foc mediu.

- se coace drobul pana se prinde o crusta apoi se scoate din cuptor si se pune un strat de rosii si branza rasa.

- se introduce din nou in cuptor si se lasa 15 minute. Dupa ce s-a racit se scoate din forma.

Sursa foto

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


+ 3 = 11

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini