Ghiveci de legume

 

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 1/4 varza (optional)
  • 1 conopida
  • 1 mana fasole verde
  • 1 mana mazare boabe
  • 2 ardei grasi sau gogosari
  • 1 vanata
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 3-4 rosii mari
  • patrunjel verde
  • 1/2 pahar ulei
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se curata si se taie legumele in bucati.

Uleiul se pune la incins intr-o cratita mare, in care apoi se caleste ceapa.

In functie de durata de fierbere a legumelor, se aseaza pe rand morcovul, patrunjelul, cartofii, dovlecelul, vanata, conopida, ardeiul, mazarea, fasolea, intercalate cu verdeata, sarea necesara si deasupra rosiile.

La urma se adauga putina apa calduta dupa care cratita se acopera si se pune la cuptor la foc potrivit, lasand sa scada.

Ghiveciul nu se amesteca ci doar se misca cratita. Se poate servi si rece.

Sursa foto

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


+ 1 = 3

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini