Pandispan cu capsuni si unt caramelizat

 

Ingrediente – Pandispan cu capsuni (forma rotunda 20 cm)

  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • 80 g unt
  • 3 g praf de copt
  • 160 g capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit cu sare
  • esenta de capsuni (optional)

Mod de preparare

  • Punem untul, taiat in patratele, intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit complet, il mai lasam pe foc mic pana cand capata o culoare aramie (cca 3-4 minute). Stingem focul, strecuram untul printr-o sita cu gauri mici si il lasam sa se raceasca complet.
  • Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit cu sare, pentru 10 minute (procedati exact ca in cazul pandispanului clasic).
  • Dupa ce am mixat perfect ouale si zaharul (in reteta pandispanului clasic gasiti detalii amanuntite despre consistenta finala a aluatului), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, cu miscari lente, de jos in sus, in amestecul de oua si zahar.
  • Dupa ce am incorporat faina, adaugam treptat untul rece (in 3-4 reprize). Amestecam cu grija, de jos in sus, dupa fiecare portie de unt adaugata.
  • La sfarsit, adaugam 1/2 din cantitatea totala de capsuni, taiate in cubulete mici, in aluatul  de pandispan.
  • Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina si pe deasupra adaugam restul capsunilor.
  • Coacem pandispanul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.
  • Il lasam sa se raceasca in forma cateva minute, apoi il rasturnam cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
  • Il servim pudrat cu zahar vanilat.

Pofta buna !

Sursa

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


4 + 2 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini