Papanasi cu smantana

 

Ingrediente: 250 g brânză de vaci dulce (se poate folosi şi brânză Făgăraş cu smântână), două ouă, trei linguri de zahăr, un plic zahăr vanilat, un plic praf de copt, un praf de sare, 200 g făină, dulceaţă de afine, smântână, făină pentru modelat.

Mod de preparare: brânza se mixează foarte bine cu ouăle, zahărul , zahărul vanilat şi un praf de sare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează, până când aluatul capătă o consistenţă moale şi pufoasa. Ca să nu se lipească atunci când îl modelăm, se pudrează mâinile cu făină, apoi se formează mici cerculeţe şi biluţe. Se pune la încins o cantitate mai mare de ulei, apoi se pun în ea papanaşii şi se prăjesc pe ambele părţi. Se scot pe un prosop de hârtie pentru a se scurge uleiul din ei şi se servesc cu smântână şi cu dulceaţă.

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


− 7 = 0

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini