Pastrav la cuptor cu legume

 

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • pastrav – 2 bucati de cca 500-600 gr fiecare
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 morcovi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei gras mare
  • 300-400 gr ciuperci champignon
  • praz
  • patrunjel
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 40 gr unt/ ulei de masline

Mod de preparare :

  • Se taie in feliute foarte subtiri morcovii, rosiile, ardeiul gras, cipuercile champignon si prazul. Se toaca marunt patrunjelul si busuiocul
  • Se amesteca toate si se pudreaza cu sare si piper, dupa gust
  • Se lasa intr-un vas pentru 15-20 minute, astfel incat aromele sa se combine intre ele.
  • Taiem doua bucati de folie de aluminiu mai lungi si mai late decat pestele cu 1-2 palme. Asezam folia de aluminu cu partea lucioasa in sus, o ungem cu unt sau ulei de masline si formam un strat de legume
  • Asezam pastravul curatat si spalat peste patul de legume, se pudreaza cu putina sare burtica pe interior si se umple cu legume si cu o bucatica mica de unt sau ulei de masline
  • Se mai pun legume si pe deasupra pestelui si il stropim cu un sfert de vin alb de buna calitate
  • Se sigileaza bine pestele in folia de aluminiu, se aseaza in tava de cuptor si se coace la 200 grade, cuptor preincalzit pentru 15-20 minute
  • In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit.

 

Pofta buna!!!

Sursa

Tag-uri: , ,

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


4 − 3 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini