Prajitura cu mere

 

Ingrediente:

Blat: patru galbenusuri, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 200 ml lapte, 12 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, zeama de lamâie, doua plicuri zahar vanilat.

Umplutura: 1 kg mere, sase linguri zahar, doua plicuri zahar vanilat.

Spuma: patru albusuri, 12 linguri zahar.

Preparare:

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu uleiul pus in fir ca la maioneza, pana devine o crema spumoasa. Se adauga laptele alternativ cu faina, ca sa nu apara cocoloase, praful de copt si bicarbonatul dizolvate cu zeama de lamaie.

Compozitia se baga la cuptor 15 minute, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se prepara umplutura: merele se curata, se dau pe razatoarea mare, se pun zaharul si zaharul vanilat si se calesc la foc mic pâna scad. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zahar, pâna se intaresc.

Dupa 15 minute, blatul se scoate din cuptor si se acopera cu umplutura de mere si apoi cu spuma de albusuri. Peste spuma, se fac dungi cu furculita si se mai lasa la cuptor 10-12 minute, pana devine usor aramie.

 

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, cu media: 4,67 din 5)

Leave a Reply


− 1 = 7

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini