Salata de fasole boabe cu ton

 

Ingrediente :

  • 400 g fasole alba fiarta
  • 200 g ton in suc propriu
  • 1 ceapa rosie medie
  • 5-6 masline negre
  • 3 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Putem sa folosim fasole de la conserva daca suntem in criza de timp, dar cel mai bine este sa o fierbem noi. Daca alegem a doua optiune, punem fasolea la inmuiat in apa rece pentru 12-14 ore, apoi o spalam si o fierbem cca 45-50 minute. O scurgem si o lasam sa se raceasca. Daca folosim fasole conservata, clatim boabele de fasole si le lasam sa se scurga foarte bine.
  • Punem fasolea intr-un bol, adaugam tonul scurs si sfaramat partial cu o furculita, ceapa rosie taiata in rondele subtiri, maslinele negre tocate nu foarte marunt, patrunjel tocat, sare si piper.
  • Acoperim bolul cu folie de plastic alimentara si il bagam in frigider pentru 1 ora.
  • Servim salata de fasole boabe alaturi de paine proaspata sau felii de paine prajita.

Pofta buna!

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

Leave a Reply


− 4 = 2

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini