Tort de inghetata

 

Ingrediente – Tort de inghetata (18-20 cm diametru)

  • 1 conserva fructe tropicale SunFood (420 g)
  • 4 galbenusuri medii
  • 80 g zahar
  • 250 ml frisca
  • 2 -3 linguri lichior de banane (optional)
  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)

Ingrediente – Bezele 

  • 3 albusuri medii
  • 200 g zahar pudra vanilat
  • 75 g ciocolata neagra (decor)

Mod de preparare Tort de inghetata

  • Intr-o craticioara rezistenta la caldura, mixam galbenusurile amestecate cu zaharul si semintele unei pastai de vanilie pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Turnam peste ele sucul din conserva si amestecam cu o lingura.
  • Asezam craticioara intr-o cratita mai mare in care am adaugat cca 3 degete de apa calda si o punem pe foc mic spre mediu. Amestecam crema pana cand incepe sa capete o consistenta usor cremoasa (consistenta trebuie sa fie usor mai densa decat cea a aluatului pentru clatite).
  • Scoatem craticioara cu crema din bain-marie si incepem sa o mixam, la viteza medie, pana cand crema se mai ingroasa putin (mixam 2-3 minute), apoi o lasam sa se raceasca complet.
  • Intr-un vas separat, mixam frisca pana cand incepe sa capete consistenta. Nu trebuie sa o mixam pana nu mai cade de pe paleta, ci doar pana cand incepe sa devina usor cremoasa.
  • Incorporam frisca, cu miscari blande de jos in sus, in crema rece de galbenusuri.
  • Pasam jumatate din fructele din conserva si taiem in bucatele micute cealalalta jumatate de fructe.
  • Adaugam lichiorul de banane, piureul obtinut si cubuletele de fructe in compozitia anterioara si amestecam cu grija, de jos in sus, pana la completa omogenizare.
  • Asezam un cerc de 18 -20 cm pe o farfurie, il umplem cu “aluatul” tortului de inghetata si il nivelam cu grija.
  • Introducem tortul de inghetata la congelator pentru 3-4 ore sau pana cand ingheata suficient.

Mod de preparare bezele

  • Mixam cele trei albusuri, amestecate cu un varf de cutit de sare, pana cand nu mai cad de pe paleta mixerului.
  • Adaugam treptat zaharul pudra vanilat (eu il adaug in 4 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.
  • Cu ajutorul unui sac-a-poche cu varf rotund, formam mici bezele direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 60°C, pentru 2 ore.
  • Dupa ce s-au copt, stingem cuptorul, intredeschidem usa si le lasam sa se raceasca complet in cuptor.
  • Cand sunt reci le decoram cu putina ciocolata, de lapte sau neagra, topita la bain-marie.
  • Decoram tortul cu bezele si, daca dorim, cu alte cateva cubulete de fructe tropicale.

 

Pofta buna !

 

Sursa

 

 

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Inca nu are voturi)

One Response to “Tort de inghetata”

Leave a Reply to Florentina


9 + 7 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini