Varza a la Cluj

 

Ingrediente: 1 varza murata mai mare, 1 kg carne tocata amestec porc si vita, orez, 2 cepe, ulei, bulion, smantana, cimbru, sare, piper.

Mod de preparare:

  • Se caleste ceapa cu putin ulei si apa circa 10-15 minute apoi se adauga carnea, o mana de orez fiert, sare, piper si se lasa jumatate de ora adaugand cate putina apa; se mai pune si bulion sau pasta de tomate si se lasa pana scade.
  • Intr-o tava se aseaza un strat de varza tocata marunt, se pune putin cimbru dupa fiecare strat de varza, unul de carne cu orez, iar unul de varza, iar carne cu orez si se termina cu varza.
  • Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor la foc moderat 45 minute.
  • Se scoate din cuptor, se inlatura folia, se mai pune bulion sau pasta de tomate diluata cu apa pentru a fi mai subtire, se poate adauga si smantana sau rosii taiate felii si se mai da la cuptor 15-20 de minute sa se rumeneasca putin.
  • Se serveste cu smantana.
  • Se poate prepara si varza separat pe aragaz cu putin ulei si apoi sa asezam straturile alternative in tava.

Voteaza reteta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, cu media: 4,75 din 5)

Leave a Reply


5 − 1 =

Incarcare imagini

Daca ai fost aici, insoteste-ti comentariile cu imagini